Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.02.09

Hogyan tartsuk meg a munkavállalókat?

A kérdésre a válaszunk talán elsőre az lehet, hogy adjunk több fizetést. Ez egy szintig igaznak is bizonyul, azonban hosszútávon nem elég csak a fizetéssel motiválni és megtartani a kollégákat.

 

A fizetés mellett több olyan plusz kiegészítés és juttatás is jelen lehet egy vállalkozásnál, ami jobban motiválhatja a kollégákat, mint a nagyobb fizetés.

 

kaposvar-allas.jpg

 

Több felmérés is készült, hogy mi munkavállalók mit tartunk igazán fontosnak a munkahelyünkön és a munkánk után kapott fizetésért. Ebből jól láthatóan kiderült, hogy a fizetés egy adott szintig motivál minket, egy kereset után már sokkal fontosabb a szabadidő, a rugalmasság, a tervezhetőség.

 

Életkortól és családi állapotunktól függően változnak a munkával járó szükségleteink. Fiatalon leginkább a pénz és a karrier, családosként a szabadidő, a rugalmas munkaidő, idősebbként pedig a szabadidő és a stressz mentes élet motivál bennünket a legjobban.

 

Ezek mellett pedig a cafeteria-rendszer, a céges telefon, autó, munkába járás támogatása, utazási utalványok, amik képesek jobb munkavégzésre sarkallni bennünket, illetve motiválni.

 

Minden cég máshogy próbálja megtartani munkavállalóit. A baráti légkör, a céges rendezvények, csapatépítők és egyéb programok segíthetik a megfelelő céges légkört kialakítani, ami szintén az elégedettségünket növelheti a céggel szemben.

 

A kaposvári cégeknél is találkozhatunk ilyen plusz juttatásokat kínáló cégekkel. Akár az egész megyére kiterjedő álláslehetőségekkel találkozhatunk a kaposvári portálon, az alábbi hivatkozáson elérhetők az állásajánlatok: Somogy megyei állások.