Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.02.04

Hogyan írjunk e-mailt, amikor önéletrajzot küldünk cégeknek?

E-mailben való üzenet küldés sosem különbözik a megszokott levelezési formától. Az ott megtanult formális dolgok itt is ugyanúgy érvényesek. A levelünk tárgyába megnevezésébe mindig írjunk valamit. Ha a cég külön a hirdetésben feltüntet számunkra egy tárgy megjelölést, akkor attól ne térjünk, amennyiben nincs ilyen, úgy nevünket és a megpályázni kívánt pozíciót tüntessük itt fel.

 

eger-allas.jpg

 

Ezt követően kezdjünk neki a levél tartalmi részének. Elsőnek a köszöntés és üdvözlés. „Tisztelt XY!”, amennyiben nem ismert a HR-es kolléga neve, úgy használjuk a „Tisztelt Hölgyem/ Uram!” megszólítást.

 

Levelünk mindig legyen érthető és világos a másik fél számára. Ne írjunk túl sok fölösleges oda nem illő dolgot, csak tisztán a lényeget, hiszen minden másra ott van a motivációs levél. A HR-es kolléga nem sok időt fordít egy adott levélre. Levelünkben ezért érdemes csak az érdeklődésünket kifejezni és az önéletrajzunkat csatolva küldeni.

 

A levelünket pedig elköszönéssel zárjuk. „Tisztelettel :XY” vagyis a mi nevünk. Fontos, hogy mielőtt az e-mailt kiküldenénk, előtte a helyesírást ellenőrizzük le, hiszen pozíciótól függetlenül, ez nagyon fontos.

 

Most hogy már az önéletrajz e-mail írásának formai követelményeit megismertük, bátran írhatunk cégeknek és jelentkezhetünk. Az EgerAllas.hu weboldalon számos városi és megyei állás közül válogathatunk. Álláskeresés esetén szakképzettségünknek és elképzelésünknek megfelelően tudunk szelektálni és a legszimpatikusabbakra online akár azonnal jelentkezhetünk.