Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.02.23

Hogyan írjuk meg első önéletrajzunkat?

A sikeres álláskereséshez az első lépés az önéletrajz. A cégek ezzel találkoznak, erről ismernek meg, erről tudnak meg rólunk információkat, így ez kiemelt fontossággal bír, hogy megfelelő módon és stílusban legyen megírva és megszerkesztve.

 

Az egyik legfontosabb az önéletrajzon feltüntetett fényképünk. A cégvezető vagy a HR-es kolléga ez alapján, a kép alapján képesek minket felismerni. Ez a kép minden esetben legyen jó minőségű, az arcunk jól látszódjon. Lehetőleg erre az alkalomra készített képet használjunk.

 

hatvan-allas.jpg

 

Nevünk alatt kezdhetünk a szakmai ismereteinkkel, tapasztalatainkkal és előző munkahelyeinkkel. Mindig időrendi sorrendben haladjunk, a legfrissebbel kezdjünk, és a legkésőbbivel zárjunk. Fontos hogy a beosztásunkat és az ott szerzett tapasztalatokat feltüntessük. Érdemes itt megjegyezni, hogy csak a megpályázott pozícióval kapcsolatos tudásunkat és volt munkahelyeinket tüntessük fel. Az alkalmi munkavállalásinak lényegtelenek, valamint ha sűrűn váltogattuk eddig a munkahelyeinket, akkor érdemes a leghosszabb időn keresztül betöltötteket feltüntetni.

 

Ezt követően az egyéb készségeinket tüntessük fel, mint például idegen nyelvi tudásunk, jogosítványunk, hobbink, és bármi olyan információt, amit fontosnak tartunk magunkról.

 

Ha Hatvanban keresünk új állást, érdemes az említett tanácsokat megfogadni és ennek alapján elkészíteni az önéletrajzunk. Hatvan állások tekintetében jó adottságokkal rendelkezik. Ma már az online álláskeresés került előtérbe, így önéletrajzunkat is ilyen formában érdemes elkészíteni. Jelentkezni pedig a HatvanAllas.hu oldalon tudunk a Hatvan és környéke állásai között keresgélve.