Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.02.13

Fogy a szakképzett munkavállaló Magyarországon

A munkaerőhiány egyre nagyobb kihívás a cégek és az ország számára is. Jól képzett szakembereket ugyanis nagyon nehéz ma már találni, és ez minden területre igaz. Rengeteg ember hagyta el az országot és próbál szerencsét külföldön a jobb élet és a több fizetés reményében, ami érezteti hatását. Illetve az országban kialakult munka-erőáramlás is nehezíti a kevésbé fejlett régiókat, ilyen az északi és keleti régiók, ahonnan a főváros és a nyugati városok elszívják a munkavállalókat.

 

salgotarjan-allas.jpg

 

A vállalatok ezzel 2 dolgot képesek tenni, vagy nagyobb fizetést adnak, amivel talán képesek maguknál tartani az embereket, vagy lejjebb adnak az elvárásaikból, és kevésbé képzett kollégákat foglalkoztatnak. Kezdetben ezek a munkavállalóknak továbbképzéseken kell részt venniük, hogy elsajátítsák a szükséges tudást, azonban idővel ők is hasznos tagjai lehetnek a vállalkozásnak.

 

Utóbbival a probléma az lehet, hogy a munkavállalók a kezdeti időben nem képesek a megfelelő tempóban és minőségben végezni feladatukat, hiszen még a tanuló fázisban és próbaidőn vannak, ami 3 vagy akár 6 hónapot jelent. A probléma ott kezdődik, mikor a betanulás végeztével a munkavállaló felmond. Ebben az esetben a folyamat újra kezdőik egy új munkavállalóval. Ezt hosszútávon a cég termelékenysége és fejlődése sínyli meg.

 

Ha mi sem találjuk a megfelelő munkahelyet, a Salgótarján állás állásportál segít nekünk. Salgótarján és környéke állásai között kereshetünk szaktudásunknak megfelelően, legyen ez a szakképzett építész vagy a vendéglátás.