Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.02.01

Egyetem utáni álláskeresés, de miért ilyen nehéz?

Friss diplománkkal az egyetemről kikerülve hatalmas lendülettel vágunk neki az álláskeresésének, úgy érezzük az addig megszerzett tudásunk akkora előnyt biztosít számunkra, amivel a cégek majd értük versenyeznek. Azonban aki már ezt átélte, az tudja jól, hogy nincs így. Pályakezdő diplomásként nehéz olyan munkahelyet találnunk, ami elsőre elnyeri tetszésünket, viszont nem lehetetlen.

 

szombathely-allas.jpg

 

A SzombathelyAllas.hu weboldalon számos pályakezdő és diplomával és szaktudással rendelkező állás közül válogathatunk, de ezentúl szakképzett és szakmunkás állásokat is találhatunk. Ha érdekel minket női állás Szombathelyen, kattintsunk. Az oldal segít nekünk az álláskeresésében, a város és a megye állásait kínálja nekünk.

 

Az első munkahelyet nem könnyű megtalálni, és ha meg is találjuk, nem biztos, hogy elsőre nekünk az a munkakör tetszik. Ezért kapunk 3 hónap próbaidőt. Ez idő alatt el tudjuk dönteni, hogy tetszik, és hogy képesek vagyunk ezt csinálni.

 

Sosem szabad elfelejteni, hogy nem fogunk egyből vezetőként kezdeni, hiszen a kezdő tudás hiába van, meg a szakmai tapasztalat még hiányzik, aminek elsajátításához minden esetben több éves munkavégzés szükséges. Ez idő alatt betekintést kapunk a cég életébe és a szakma fortélyaiba. Ezen túl fontos, hogy a kollégákat és a szervezeti kultúrát megismerjük és tisztelettel kezeljük és álljunk hozzá.

 

Az első munkahely sok mindenre jó. Itt képesek vagyunk megismerni a munkával járó dolgokat. Ilyen a korán kelés, a 8 vagy 10 órás munkavégzés és az új helyre való beilleszkedést. Amint az ember ebbe belelendül és képes felvenni a pörgést, utána már nem akadály a nagyobb kihívások sem.