Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.02.13

Az életkor mennyire befolyásolja álláskeresésünk?

Állásjelentkezésünknél a cégvezető vagy HR-es kollégák sok mindent figyelembe vesznek. Szaktudásunk, tapasztalatunk, lakhelyünk, nemünk és az életkorunk.

 

Életkorunk sok álláslehetőségnél egy befolyásoló tényező lehet. Az életkorral párosítják a szaktudásunkat és a tapasztalatunkat. A vállalkozások számára túl fiatal munkavállaló lehet egy előny és egy hátrány is. Előny lehet, hogy még nem rendelkezünk tapasztalattal, ezáltal nincsenek rosszul beidegződött szokásaink. Könnyen képesek vagyunk új dolgokat megtanulni. Ezzel szemben viszont egy hátrány is lehet a tapasztalat hiánya, hiszen mindent meg kell tanulnunk. Nincs az adott szakmában szerzett tudásunk.

 

zalaegerszeg-allas.jpg

 

Ez a kettősség okozza, hogy a fiatalok nehezen tudnak csak elhelyezkedni, hiszen sok cég szeretne fiatalokat alkalmazni, de elvárják tőlük, hogy 3-5 éves tapasztalattal rendelkezzenek, mikor még csak most jöttek ki az egyetemről.

 

Idősebb korunkra az embernek kialakul a szaktudás és a tapasztalat, ilyenkor már könnyebben pályázunk meg állásokat, viszont már 45 év felett egyre óvatosabbnak kell ezzel lennünk, hiszen az idős korhoz közeledve a cégek egyre kevésbé szeretnek minket alkalmazni.

 

A ZalaegerszegAllas.hu oldalon életkorunktól független találhatunk állásokat. Jelentkezésünk gyors és egyszerű lehet, hiszen online akár azonnal elküldhetjük önéletrajzunk a cégek számára. Amennyiben érdeklik az álláslehetőségek Zalaegerszegen kattintson a linkre a részletekért: Zalaegerszeg álláskereső weblap.