Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.02.05

Álláskeresés a közösségi oldalak világában

Sokan úgy gondolják, az álláskeresés a közösségi oldalak világába mennyivel könnyebb és egyszerűbb lett. Ez valóban így van, hiszen mennyivel könnyebb felmenni valamelyikre, és az ismerősöket megkérdezve, vagy a posztok között görgetve keresni az állásajánlatok között. Azonban míg mi az ajánlatokat bújjuk addig a cég HR-es kollégák a mi közösségi oldalunkat, hiszen sokan interjú előtt lecsekkolnak minket, hogy magánéletünk és a külvilág felé kommunikált énünk milyen.

 

Az ilyen oldalból elég sok mindent le tudnak szűrni a cégek. Mit csinálunk szabadidőnkben, mivel foglalkozunk, milyen hétvégi szórakozásokban szoktunk részt venni.

 

bekescsaba-allas.jpg

 

Sok cég megválogatja, hogy milyen kollégákkal szeretne együtt dolgozni, így fontos, hogy egy sikeres felvétel után közösségi oldalunk tükrözze a cég szellemiségét. Egy ügyvédi iroda alkalmazottjaként nem előnyös a szabadidőnk görbe napjairól posztolni.

 

Azonban egy közösség média szakembernek fontos, hogy képben legyen a napi aktuális dolgokkal, hogy kövesse a trendeket és aktívan részesei legyenek.

 

Azonban a közösségi médiában való álláskeresésben nem szabad 100% megbíznunk, hiszen ezeket az ajánlatokat ellenőrzés nélkül bárki képes elhelyezni. Amíg lakhelyünkhöz közel keresünk így állást addig maximum az időnket pazaroljuk, azonban amint távolabb vagy külföldön keresünk így munkát, így biztonságunkat és pénzünket is veszélyeztetjük. Mindig legyünk tehát elővigyázatosak, és ha tehetjük, inkább ellenőrzött cégeken keresztül keressünk állást.

 

A BekescsabaAllas.hu maximális biztonság mellett kínálja nekünk a város állásait, amire online akár azonnal képesek vagyunk jelentkezni, ha érdeklik a részletek, kattintson a linkre.