Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.02.09

Állásinterjún való őszinteség, de mennyire legyünk azok?

Álláskeresés során mindenkinek egy cél lebeg a szeme előtt, mégpedig minél gyorsabban állást találni. Senki nem szeret interjúkra járni, önéletrajzot és motivációs leveleket írni, pedig e-nélkül nem vagyunk képesek jó állást megpályázni.

 

Az állásinterjúk fő célja, hogy eladjuk magunkat, kiemeljük a legjobb képességeinket, előnyeinket egy szóval elnyerjük a cégvezető a HR-es kolléga szimpátiáját. Felmerül a kérdés, a feltett kérdésekre mennyire legyünk őszinték, esetleg hazudjunk csak azért, hogy mi nyerjük el az álláslehetőséget?

 

szekszard-allas.jpg

 

Hazudni sosem érdemes. Megtehetjük, hogy a jelentkezési feltételeknek nem felelünk meg maximálisan, esetleg egy két képességünk hiányos, vagy nem rendelkezünk velük. De itt is fontos megjegyezni, hogy nem érdemes azt mondani jól beszélünk angolul, miközben egy szót nem értünk belőle. Az ilyen hiányosság gyorsan kiderül, akár már azonnal az interjú során.

 

Az interjún minden esetben kérdeznek az előző munkahelyünkről, miért jöttünk el, mi volt vele a baj? Itt érdemes árnyaltan beszélni, főleg ha negatív véleménnyel vagyunk előző munkahelyünkről. Ne panaszkodjunk a volt főnökükről, a kollégákról, a munkánkról, mert ez nem a cégre vet rossz fényt, hanem leginkább ránk. Nem tudhatjuk, hogy az adott céget vagy az ott dolgozókat nem-e ismeri a HR-es kolléga.

 

A sikeres állásinterjú a magabiztosságon és határozottságon múlik. Fontos, hogy őszinték legyünk, de nem kell minden apró részletet megosztanunk magunkról egyből az első alkalommal. Ha érdekel minket állás Tolna megye területén, a SzekszardAllas.hu oldalon számos ajánlat közül válogathatunk és akár már holnap egy interjún találhatjuk magunkat.