Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.09.03

Akinek nincs pénze, annak egészsége sincs

"Nekem is van sajnos tapasztalatom az orvosokról. 2013.05.hó vége fele egyik napról a másikra elferdült az arcom, magyarul arcideg bénulást kaptam. 2013.07.hó elején el kezdtük a gyógytornát és a gyógymasszázst. 1 hónap kezelés után kértük a kezelőorvosomat, hogy nem lehetne-e fizikot felírni, mert ugyan is 10 évvel ezelőtt volt, csak akkor a jobb arcom bénult le és fizikoterápiás kezelést is kaptam. Erre a Dr.nő válasza az volt, hogy nem írja fel, mert az beszüntették, így maradt a torna és a masszázs, 2013 szeptemberébe az arcom fel dagadt olyan szinten, hogy fájdalmas is volt.

 

arcideg-benulas.jpg

 

Akkor küldözgettek különböző vizsgálatokra, fogászattól kezdve arcröntgenig, de sehol semmi eltérés nem volt. Majd 2013.12. hóba fel mentünk egy másik idegorvoshoz Sátoraljaújhelyre. Ő volt az egyedüli, aki legalábbis megpróbált volna a betegségemmel foglalkozni. Ha hiszik, ha nem, ki kellet ordítani neki a CT-hez vagy az MRI-hez egy rövidebb időpontot, amit Miskolcon végeztek el. Az a vizsgálat is jó volt. További idegorvosokhoz próbáltam járni, akik felírtak igaz a fizikoterápiát, de sajnos már késő volt. Majd 2014.04. hóba elmentem Debrecenbe egy arcspecialistához, ott ugyanúgy megcsinálták a fog röntgent, hiába volt nálam a friss lelet. Majd a lelet után a Dr.úr azt válaszolta, próbáljak meg ezzel az arccal együtt élni, ő neki is görbe a lába és úgy él vele.

Az orvosi vizsgálatok ellentmondásosak, és sajnos még mindig szenvedek vele. Voltam még idegsebészeten is, ott azt javasolták, hogy ne menjek már sehova, mert ez 1 hónap alatt helyre kellet volna jönnie, magyarul orvosi mulasztás. Az a szomorú, hogy ha valakinek nincs pénze, akkor egészsége sincs. Ezeket tapasztaltam több mint egy 1 év alatt. Az igazságomat sajnos nem tudom kivizsgáltatni, mert egymásra mutogatnak tisztelt Dr úrak/nők! Beszélnek a betegjogról? Hol van itt a betegnek joga? Még ma napig is a gyógytornászommal próbálunk javítani az arcomon. Annyi a szerencsém, kimondhatatlanul lelkiismeretes és oda adó munkájának köszönhetően remélem, hogy fog javulni. Tisztelettel: Adrienn"

Forrás: Praxis.blog.hu, fotó: illusztráció.

Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre.