Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.05.11

Akikre büszkék lehetünk - Letenyei futók sportsikerei Nagykanizsán

Nemrég figyelemre méltó sportsikert értek el letenyei futók. A részletekről Tóthné Molnár Enikőtől érdeklődtünk.
2013. április 27-én szervezte meg a Kanizsai Futóklub nyolcadik alkalommal a McDonald's Nagykanizsa - Zalakaros Futóversenyt, 21 km-es, félmaratoni távon. Az esemény a nagykanizsai Város Napja rendezvényének keretén belül zajlott.
Tavaly még egyedüli letenyeiként vettem részt ezen az eseményen, ekkor futottam életem első félmaratonját.Nagy öröm volt számomra, hogy idén már négy fős kis csapatunk állt a rajtnál. Pfeiffer Réka, Taródi Zoltán, Varga Tamás, és Tóthné Molnár Enikő.
A 21 km-es táv Nagykanizsáról az Erzsébet térről indult, a Petőfi úton kifelé a városból a régi 7-es főút útvonalán haladtunk Zalakaros felé. Befutottuk Nagyrécsét, majd Csapit érintve, a Galamboki tó partján végighaladva értünk Galambokra, onnét egyenesen Zalakarosra vezetett az út. A pálya nehéznek mondható a környéken rendezett versenyek viszonylatában a domborzata miatt.
Zoli 1 óra 41 perces ideje kiváló eredmény, Varga Tamás első félmaratonján elért 1:52-es ideje ugyancsak irigylésre méltó. Réka is első félmaratonján vett részt, 2 óra 16 percet futott, ami nagyon szép eredménynek számít a nők kategóriájában. Az én 2:03-as eredményem idén a korosztályom második helyezésére volt elég. A lelkes kis csapat pünkösd vasárnap készül a Keszthelyi Kilométerek nevű rendezvényre, ahol ugyancsak félmaratoni (21 km-es) távon indulunk. Indulásunkat immár Letenye városa is támogatja, amit ezúton is köszönünk szépen !
 
Kép és szöveg: Tóthné Molnár Enikő - Letenye