Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.04.11

Agyonverték a rendőrök: Izsák nem ismétlődhet meg ! + helyszíni fotók

Tragédiába fordult egy rendőri intézkedés 2013. április 8-án az Izsáki Rendőrőrs épületében. Az ügyészség eljárásához a rendőrség minden segítséget megad. Az országos rendőrfőkapitány tényfeltáró vizsgálatot folytat az ügyben.

Magyarország rendőrsége jogállami keretek között működik. Senki, így a közhatalmat gyakorló rendőr sem állhat a törvények felett. Papp Károly r. vezérőrnagy, aki 2013. február 4-étől, valamivel több, mint három hónapja látja el az országos rendőrfőkapitányi beosztást, beiktatásakor és azt követően számos alkalommal megfogalmazta ezt az elvárását az állomány, a parancsnokok irányába, külön hangsúlyozta az emberi jogok tiszteletben tartását és betartását valamennyi rendőri intézkedés során.
Az Izsáki Rendőrőrsön történtek nem ismétlődhetnek meg!
Az országos rendőrfőkapitány az eseményekről folyamatosan tájékoztatta Magyarország belügyminiszterét. Dr. Pintér Sándor tudomásul vette Papp Károly jelentését a megtett intézkedésekről, és bizalmáról biztosította az országos rendőrfőkapitányt - közölte a rendőrség honlapján április 11-én az ORFK Kommunikációs Szolgálata.
 
 A rendőri bántalmazás miatt elhunyt férfi élettársa 2013. április 11-én mutatja a helyet, ahol a rendőrök elfogták a lopással gyanúsított férfit Orgovány külterületén. MTI Fotó: Noszlopy N. Miklós.
 A ház, amelyben a rendőri bántalmazás miatt elhunyt férfi lakott Orgoványban 2013. április 11-én. A kerítésnél az áldozat élettársa. MTI Fotó: Noszlopy N. Miklós.