Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.12.06

Adóelkerülés gyanúja miatt nyomozhat a NAV az RTL Klub ellen

Adóelkerülés gyanúja miatt nyomozhat a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) az RTL Klub néhány évvel ezelőtti cégvásárlásai miatt - értesült az M1 Híradó.
A csatorna a péntek esti adásban számolt be arról, hogy úgy tudja, az adóhatóság azt vizsgálja, volt-e tényleges gazdasági tevékenység a tranzakciók mögött.
Információik szerint ha a NAV adóelkerülést állapít meg, akkor 20 milliárd forinttal kell korrigálni a társaság adóalapját, ami után több milliárd forintnyi közterhet fizethet az RTL.

 

rtl-klub-nav-nyomozas.jpg

 

A műsorban felidézték, hogy a portfolio.hu júniusi cikke szerint a csatorna 2012-ben - 6,6 milliárdos bevétel mellett - csak 5,5 millió forint társasági adót fizetett be. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter ezt követően, egy sajtótájékoztatón vizsgálatra szólította fel az illetékeseket.
Az M1 információi szerint ez a NAV-vizsgálat a végéhez közeledik, és felmerült annak lehetősége, hogy az említett vásárlások mögött nem volt tényleges gazdasági tevékenység, hanem csak az adózás elkerülését szolgálták.
A Híradó megkereste az adóhatóságot, azonban azt közölték, hogy konkrét adózóra vonatkozóan - az adótitok megtartása miatt - nem áll módjukban nyilatkozni. Az RTL Klubot is keresték, de az adásig nem válaszoltak. MTI