Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.05.21

A világ közepének mondott Ludbreggel gyarapodott Letenye testvérvárosainak száma

A letenyei Szőlő és Gyümölcstermesztők Egyesülete még korábban létesített kapcsolatot a ludbregi Gracki Grozdek Szőlészeti és Borászati Egyesülettel, melynek köszönhetően a napokban újabb testvérvárosa lett a dél-zalai településnek.A Muraköz megyei Prelog után május 4-én a Varazsd megyei Ludbreggel is testvérvárosi kapcsolatot kötött Letenye.

A Halmi Béla vezette képviselőkből és borászokból álló küldöttséget a volt Batthány-Strattmann László kastélyban (a jelenlegi városházán) Marijan Krobot polgármester fogadta. A protokoll rendezvényen megjelent a szlovéniai Ptuj polgármestere dr. Stefan Celan is, mert Ptuj is aznap létesített tesvértelepülési kapcsolatot a horvát kisvárossal. Elhangzott: a három város vezetője a kulturális kapcsolatokon túl úniós pályázatok segítségével mihamarabb a gazdaság élénkítését tűzte ki céljául, de a vallási és borturizmus területén is vannak közös elképzelések. A háromezres, 500 éves Ludbregben éppen a három napig tartó virágvásárt tartották a település főterén. Az ott felállított színpadon a horvát, szlovén csoportokon kívül fellépett a letenyei Mákvirág Citerazenekar, Letenye Város Fúvószenekara és tapssal honorálta a közönség a Mura Mazsorettek produkcióit is.

 

A program során ludbregi főtéren a világ közepét (Centrum Mundi) jelképező területen a testvérvárosi okmányok aláírását követően elhelyezésre került Letenye táblája is.