Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2012.09.29

A világ egyik legkeményebb ultramaratoni futásán 7. helyezett lett a becsehelyi Rudolf Tamás

Becsehely szülötte, a 33 éves Rudolf Tamás ultramaratonista-hosszútávfutó most pénteken állt starthoz a szeptember 28-29-én Athénban megrendezett Spartathlon versenyen.
A Spartathlon egy 246 kilométeres ultramaratoni futóverseny Görögországban, Athén és Spárta között. Az 1983 óta évente rendezett verseny szeptember utolsó péntekén rajtol és a futók az Akropolisz lábától Leonidász király Spárta főterén álló szobráig futnak.

 

rudolf-tamas-becsehely.jpg

 

A verseny egy Pheidippidész nevű athéni futár Hérodotosz által dokumentált futását reprodukálja, és történészek szerint ez a futás képezi a modern maratoni mitológia alapját. A verseny az egyik legkeményebb ultramaratoni futás a világon és negyedszázados története során számos magyar sikert hozott.
A Kanizsai Futóklub versenyzője - aki jelenleg is Becsehelyen él - Görögországban a legjobb magyarként sikeresen, teljesítette a távot és a 389 induló közül a 7. helyen végzett. A verseny során 13. helyezett lett a szintén zalai Lubics Szilvia.

Tamás a felkészülésről és a versenyről a becsehelyi faluházban október 5-én pénteken 18 órától vetítéssel egybekötött élménybeszámolót tart.
 Rudolf Tamás legutóbbi magyarországi sikerét a szeptember 15-én megrendezett 50 km-es távolságú VII. Kanizsai Futófesztiválon érte el, ahol 3:31:45 h-s eredményével az első helyen végzett.

 

A mappában található képek előnézete VIII. Becsehelyi Szüreti és Borfesztivál 2012