Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.06.20

A sertéstelep veszte - Dögökkel etették a kutyákat ! Videóval !

Illegális sertéstelepre csapott le a Nemzeti Adó- és vámhivatal több hatósággal közösen. A kunhegyesi telepen több szabálytalanságot találtak az ellenőrző hatóság munkatársai, amiért súlyos bírság kiszabására számíthatnak.
 
A múlt héten a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei és adórevizorai a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal és a Környezetvédelmi Felügyelőséggel közös ellenőrzést végeztek egy Kunhegyes közeli sertéstelepen, ahol több törvénysértéssel találkoztak a hatóságok.
 
Közel 5200 db különféle hízó- és vágóállatot tartottak minősíthetetlen körülmények között. A trágyát és hígtrágyát a közeli csatornába és erdőbe vezették el, amitől a közeli földutak is járhatatlanná váltak. Állati tetemeket és azok részeit halmozták fel, egyes darabokat a telep területén széthúzgálva találtak a hatóság emberei. Az állati tetemek egy részét a telepet őrző kutyákkal etettek meg.

 
A NAV munkatársai munkaerő foglalkoztatotti ellenőrzés kapcsán a telepen munkát végző kilenc munkavállalóval szemben végez jelenleg is ellenőrzést. A fentiek miatt, valamint a telepen található gyógyszerek helytelen kezelése és tárolására tekintettel, továbbá a nagyfokú környezetszennyezés miatt súlyos bírságra számíthat az üzemeltető.
 
NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei
Vám-és Pénzügyőri Igazgatósága - 2013.06.19.