Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A mentőnél is hamarabb ér ki ez a drón. Nézze meg, hogy éleszt újjá!

Sajnos annak ellenére, hogy egyre modernebb felszerelések és technológiák állnak a mentősök rendelkezésére, sokan haláloznak el tragikus hirtelenséggel, melynek egyik gyakori oka a szívinfarktus.

mento-dron.jpg

Egy belga mérnökhallgató ebben a témakörben hasznosítaná a mostanság olyan felkapottá váló drónokat. A kicsi és könnyen mozgatható légi járművek ugyanis rengeteg előnnyel rendelkeznek egy mentőautóval vagy egy mentőhelikopterrel szemben, melyek közül a legfontosabb a reagálási és a kiérkezési idő. Az említett szívinfarktusoknál ezt nagyon fontos a lehető legkevesebbre csökkenteni, ebben pedig sokat segíthetnek a mentődrónok.

Az első ilyen drón 100 km/h sebességgel képes száguldani a levegőben, így a rászerelt defibrillátort egy percen belül el tudja juttatni az indulási helyétől mért 12 négyzetkilométeres körzetbe. Ezzel a megoldással bizonyára sokak életet lehetne valóban megmenteni, ám nem szabad elfeledni, hogy a drónok helyzete még nagyon sok helyen nem is tisztázott. (Forrás: Gamechannel.hu)