Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A megfagyott lány hihetetlen története

A 19 éves Jean Hilliard egy téli estén barátjától hazafelé tartva lecsúszott az útról és elakadt kocsijával. Rosszul emlékezett, mert azt hitte egyik ismerősük háza a közelben van, ezért gyalog vágott neki az útnak. -20 celsius fok alatti hőmérsékletben, jeges szélben 3 órát gyalogolt kabát nélkül és a ház előtti felhajtón végül összeesett.

Eredeti fotó!!!

megfagyott-lany.jpg

Hajnali egy órától reggel hétig feküdt a hóban, mire felfedezték. Keményre fagyott, olyan volt, mint a fagyasztóból kivett hús. Még a nyitott szemben a szemgolyó is üveg keménységűvé vált. A kórházban a hőmérsékletét sem tudták megmérni, mert nem volt megfelelő hely a műszer elhelyezésére.

Azonnal halottnak hitték, de a vizsgálat alatt észrevették, hogy a szíve még ver, igaz csak nyolcat percenként. Lassú felmelegítésbe kezdtek. Öt óra múlva kezdett hangokat hallatni, majd egy órával később inni kért. Kezei csak késő este kezdtek mozogni, lábai pedig három nap múlva, amikor már az amputálásán gondolkodtak. Hat napot töltött az intenzíven és összesen 49 napot a kórházban. Teljesen felépült. Kezelőorvosai, élükön a fagyásspecialista  Dr. George Sather-rel egyetértésben kijelentették: "Fogalmunk sincs miért van életben."

Az eset 1980-ban történt, a fotó eredeti. (Forrás és fotók: Ritkán látható történelem)

Jean Hilliard történetét Wikipédia bejegyzés is igazolja.