Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.11.17

A letenyei Soós László családja nyerte a bormustra fődíját, az élő libát

A letenyei Szőlő és Gyümölcstermesztők Egyesülete november 14-én (pénteken) rendezte meg a hagyományos Márton napi bormustrát és újbor szentelést.

 

letenye-bormustra-1.jpg

 

letenye-bormustra-2.jpg

 

A művelődési ház tánctermében tartott program elején a nagykanizsai Tüttő János Nótaklub két tagja Jakab Zoltán és Godinek Zoltán dalokat adott elő. Ezt Somogyi András a civil szervezet elnöke - egyben Letenye alpolgármestere -  köszöntötte a borosgazdákat, majd Farkas Károly letenyei plébános áldotta meg az újborokat és egyházi áldásban részesült a Letenyei Borbarát Hölgyek szépen kidolgozott zászlója is. (A hölgyeknek köszönhetően számtalan házi készítésű finomság is az asztalra került.) A program során Somogyi Andrásné is szólt a Márton naphoz és Szent Mártonhoz kapcsolódó hagyományokról.

 

letenye-bormustra-3.jpg

 

letenye-bormustra-4.jpg


Mint kiderült, a 27 mintát a résztvevőkön kívül a Dr. Pálfi Dénes (a Da Bibere Zalai Borlovagrend Tiszteletbeli Nagymestere,  Letenye Város Díszpolgára) vezette és Simon Zoltán, Horváth Miklós, Molnár Ferenc és természetesen az elnök alkotta szakértői csapat véleményezte.
Az eszmecserén többek között elhangzott, hogy a rendkívül csapadékos időjárás a szőlőtermelőknek egyáltalán nem kedvezett, viszont sok odafigyeléssel így is lehetett ízletes borokat alkotni. Erről is beszélt többek között Dr. Pálfi Dénes.