Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2012.11.21

A Letenyei Járás 85 évvel ezelőtt felavatott 16 iskolájára emlékeztek + videó

85 esztendeje, 1927. novemberében avatta fel Klebelsberg Kuno egykori vallás - és közoktatásügyi miniszter a Letenyei Járás 16 új népiskoláját és a letenyei I. világháborús emlékművet.

 

 

 Ez alkalomból november 21-én (szerdán) a Letenye és Környéke Iskolaszövetség emléktábla avatással egybekötött megemlékezést szervezett a régi, az 1920-as évek elején épült, jelenleg üresen álló letenyei Kossuth úti iskolánál.

 

 

 A program során - ahol a tanulóifjúság többsége jelen volt - beszédet mondott Bedő Ildikó iskolaigazgató, Balassa Istvánné a Letenyei Járás tankerületi igazgatója és Halmi Béla polgármester.


 

Az eseményt versek elmondásával színesítette Kuzma Sárlott tanuló és Varga Ferencné a letenyei Andrássy Gyula Általános Iskola pedagógusa. Az emléktáblát Farkas Károly plébános szentelte fel. (A történelmi megemlékezés végén az egykori Kossuth úti iskolában tanító tanárok egy csoportjáról  fotót is lehetőségünk volt készíteni.) A program délután 17 órakor ünnepi szentmisével és a I. világháborús emlékmű megkoszorúzásával zárult.