Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.09.29

A legszebb emberi gesztus: Kolontárról érkezett a viszontsegítség Letenyére

Mint ismeretes szeptember 13-án óriási felhőszakadás, majd villámárvíz érte Letenyét. Az önkormányzatnak 31 millió, a lakosságnak összességében ennél nagyobb kára keletkezett.
A sajnálatos esemény híre eljutott Kolontárba is, ahol a vörösiszap-katasztrófakor a letenyeiek is segítő kezet nyújtottak.

A kegyetlen pusztítást végző, emberi életeket is követelő vörösiszap-áradat 2010 októberében sújtott le Kolontárra, ahol akkor 9 ember meghalt, a sérültek száma több mint 150 volt.

Ráczné Lánczok Zsuzsannától a Letenyéért Közéleti Egyesület vezetőjétől megtudtuk, hogy 2010-ben civil szervezetük gyűjtést kezdeményezett. Hogy mire van szükség, azt egyeztették Molnár Lászlónéval, (Bíró Ildikó) aki Letenyén született és már 32 éve Kolontáron él. A Somogyi András (Formula 3000) által felajánlott autóval az egyesület élelmiszert, ruhaneműt és háztartási gépeket valamint tisztítószereket vitt Kolontárba.
Tili Károly polgármester és négyfős testülete a letenyei segítséget a mai napig nem felejtette el. Felvették a kapcsolatot Halmi Béla polgármesterrel és kérdezték: miben tudnak most ők segíteni? Ugyanis most Kolontáron indítottak gyűjtést Molnár Lászlóné segítségével Letenye javára.
A letenyei városvezető bútorokat, háztartási eszközöket kért azon közel 20 családnak, akik a lakásaiba befolyt a sáros iszap és a víz.

 
A Veszprém megyei község segélyszállítmánya a múlt héten pénteken délben (szeptember 26-án) érkezett meg Letenyére. A teherkocsiban ülőgarnitúrák, szekrények, háztartási gépek, cement voltak.
Letenye ezúton is köszöni a viszontsegítséget Kolontárnak! Íme egy csodálatos emberi gesztus, egy követendő példa az önzetlen emberi összetartásról!