Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.06.08

A kisteherautós ellen indult eljárás egy nagykanizsai 24 éves motoros tegnapi halála miatt

A tehergépkocsi sofőrjének felelősségét vizsgálja rendőrség. Mint arról tegnap hírt adtunk, 2013. június 7-én 9 óra 30 perc körül halálos közúti közlekedési baleset történt a 71-es számú főút Révfülöp és Balatonszepezd közötti szakaszán.

(Fotó: Penovác Károly - veol.hu)

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a 24 éves nagykanizsai férfi Révfülöp felől Balatonszepezd irányába tartott Honda típusú motorjával, amikor egy Hyundai típusú kisteherautó előzésébe kezdett. A kisteherautó sofőrje – az eddigi adatok alapján - balra kanyarodása előtt nem győződött meg arról, hogy járművének előzését vagy kikerülését másik jármű nem kezdte meg, ezért irányt változtatott. Ennek során érintőlegesen ütközött az őt előző motorossal, aki elvesztette uralmát járműve felett és a menetiránya szerinti bal oldali vízelvezető árokban lévő betoncsőnek csapódott. A 24 éves fiatalember a helyszínen életét vesztette.
A kisteherautót vezető 33 éves E. Csongor révfülöpi lakossal szemben halált okozó közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Balatonfüredi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztályán.
A baleset körülményeit szakértő bevonásával vizsgálja a rendőrség. - közölte honlapján június 8-án (szombaton) késő délután a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.
A balesetről további fotók a Napló online oldalán láthatók.