Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.03.30

A hétköznapi hős: Bedő Tamás letenyei tűzoltó őrmester

Március végén a gyújtóforrás.hu egy interjút készített a letenyei Bedő Tamás tűzoltó őrmesterrel, aki a nagykanizsai hivatásos lánglovagok kötelékében szolgálta végig a hófúvásos napokat. Íme néhány sor az interjúból:
"A március közepén hazánkra lesújtó hóvihar egészen biztos, hogy évtizedekig sok helyen beszédtéma lesz. A helyzet kezelését sokan bírálták, azonban az M7-es autópályán készült fénykép hűen tükrözi azt a hihetetlen, heroikus küzdelmet, amit a tűzoltóink, és persze az önkéntes segítők mentés közben – több napon át – folytattak. Az ikonikus fotó, ami pillanatok alatt bejárta az internetet, egy tűzoltót ábrázol, akit szinte teljesen beborít a hó. Folytattam egy kis nyomozást, hogy megtaláljam a képen szereplő fiatalembert, aki egymagában képvisel mindent, amit ez a katasztrófa jelent. Bemutatom Bedő Tamás tűzoltó őrmestert, a Nagykanizsai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság beosztott tűzoltóját."
 
(Fotó: Szakony Attila - Zalai Hírlap)
 
(Fotónk a hóvihar után a letenyei tűzoltószertárnál készült, amikor Bedő Tamás (balról az első) a helyi ÖTE tagjaként is bemutatta a Józsi bácsira keresztelt tűzoltóautó felszereléseit a járási katasztrófavédelmi versenyre készülő Andrássys csapat tagjainak. Fényképünkön Bedő Tamáson kívül szerepel Csordás Istvánné tanárnő, az iskolai csapat felkészítője és Mándli Géza a helyi ÖTE elnöke.)
A Tamással készült teljes interjú az alábbi linken olvasható: