Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.06.18

A haláltól mentettek meg a vízimentők egy fiatalt Balatonboglárnál

vizimentok2.jpgMa (június 18-án) dél után nem sokkal egy 27 éves fiatalemberhez hívtak segítséget társai azt követően, hogy Balatonboglár előtt, a parttól kb 1500 méterre a fiatal férfi a Balatonba ugrott és azonnal eszméletét vesztette. Mivel volt rajta mentőmellény, így nem merült el, de állapota arra utalt, hogy baj van.
A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatát a Balatoni Vízirendészet ügyeletes riasztotta a helyszínre. A Rupert sürgősségi mentőhajó azonnal a helyszínre indult. Tihanyból valamivel több mint 20 perc alatt a helyszínre ért a hajó, fedélzetén egy mentőtiszttel, aki az addigra már eszméletét visszanyert férfit a hajó EKG-készülékével monitorozták. A vizsgálat megállapította, hogy feltehetően a felhevül testtel történt vízbe ugrás következtében pitvar fibrilláció alakult ki, mely ha nem jut mielőbb szakszerű segítséghez, végzetes lehet.
A Rupert a sérült fiatalembert - megfelelő gyógyszerelés után - stabil állapotban, őrzött szállítás mellett a siófoki kikötőbe szállította, ahol átadta az OMSZ munkatársainak, akik mentőautóval szállították a kardiológiára.
Tar Mihály, szóvivő Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata