Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.12.23

A gyerekek előtt verte, alázta élettársát, de a nő ellen is eljárás indult Nagykanizsán

Kiskorú veszélyeztetés bűntett miatt javasolt vádemelést a Nagykanizsai Rendőrkapitányság az édesanya és az édesapa ellen, akik rendszeresen gyermekeik előtt veszekedtek, verekedtek.

 

csaladban-marad.jpg

 

Egy fiatalkorú és egy 14 év alatti gyermek édesanyja tett feljelentést 2014. április 22-én, amiért őt az élettársa a gyerekek előtt többször bántalmazta és megalázta. Az asszony azt mondta a rendőröknek, hogy a férfival 25 éve élnek együtt, közben két közös gyermekük született.  Az asszony a feljelentésekor közölte a nyomozókkal, hogy a fizikai bántalmazások körülbelül három évvel ezelőtt kezdődtek, azóta a 49 éves férfi folyamatosan lelki terrorban tartja és szinte naponta bántalmazza őt, aminek szem- és fültanúi a gyerekek.

Az eljárás során bevont szakértő szerint mindkét szülő felelőssége megállapítható, mivel a közöttük lévő feszült, nyílt agresszióval teli kapcsolat a gyerekek pszichés fejlődését nagymértékben veszélyezteti.

A nyomozók az anyát és az apát is gyanúsítottként hallgatták ki, akik tagadták a bűncselekmény elkövetését.
A Nagykanizsai Rendőrkapitányság kiskorú veszélyeztetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a nyomozási iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Nagykanizsai Járási Ügyészségnek - közölte kedden a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.