Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.09.18

A felhőszakadás és a villámárvíz okozta károkat mérik fel Letenyén

Kétszer kapnak önkormányzati pénz a kárt szenvedett letenyei lakosok.

Csütörtökön délután tisztítószereket osztott Letenyén az Ökumenikus Segélyszervezet. A segélycsomagban olyan higiéniai termékek voltak, amelyekkel tovább folytathatják a takarítást a szeptemberi felhőszakakadás és a Béci patak villámárvize során súlyos károkat szenvedett házak lakói. Az ökumenikusok a segélycsomagokat saját katasztrófakeretükből vásárolták. Mint megtudtuk, országszerte zajlik az adománygyűjtés is. A nap folyamán Murakeresztúron is kaptak csomagokat a murai árvizet elszenvedő lakosok.

 

letenye-arviz-segelyosztas-1.jpg


Letenyén folyamatosan zajlik az árvíz, belvíz utáni kárfelmérés. Az önkormányzat szakbizottsága első körben készpénzben gyorssegélyt utalt ki az érintetteknek. Második körben kerül sor a házak tényleges kárfelmérésére, amelyet követően ismét pénzt kapnak a letenyei károsultak.

 

letenye-arviz-segelyosztas-2.jpg

 
Az iszaptakasztrófát elszenvedett Kolontár vezetője is felajánlotta segítségét, mert amikor baj érte a települést, akkor ott segített a Cselényi Attila tűzoltó százados vezette csoport - mondta Halmi Béla letenyei polgármester. Úgy tudjuk, hogy Kolontárról ingóságok érkeznek Letenyére. A biztosítók kárfelmérői folyamatosan járják a települést.