Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.11.14

A Biztonságban Kétkeréken program keretében Budapestre kirándultak a letenyei Andrássysok

A Letenyei Andrássy Gyula Általános Iskola 5. a osztályos 21 diákja és 3 kísérő nevelője a „Biztonságban Kétkeréken” című program keretében november 7-én kirándult a fővárosba. A program és az utazás egy része térítésmentes volt. A szülők is segítették az utazást, melyet ezúton is megköszönünk!

 

letenye-iskola-kirandulas-1.jpg


A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumban közlekedésbiztonsági és baleset-megelőzési előadás keretében ismerkedtünk a biztonságos kerékpáros közlekedéssel. Lehetőség nyílt szabályos közlekedés szimulátoron a tanultak kipróbálására. Megtekintettük a múzeum kiállítását és fel is ülhettünk több utazási eszközre, többek között a szekérre, vonatra és beszállhattunk vasúti kocsiba. A makettek, modellek, közlekedési terepasztalok mellett sokat elidőztek a gyerekek és csodálták a régmúlt utazási eszközeit.
A kiállítás érdekessége többek között az volt, hogy a szárazföldi, vízi és légi közlekedést egyaránt bemutatta.

 

letenye-iskola-kirandulas-2.jpg


A résztvevő gyerekek számára ez a program nagy élményt nyújtott, hiszen Budapestre vonattal utazhattak, s közülük sok diáknak először volt erre alkalma. A metrózás ámulatba ejtette őket.
Délután a Városligetben sétáltunk és közben közelről néztük, hogyan szállnak a repülők a fejünk felett.
A kirándulásunknak az idő is kedvezett, a napsütéses őszi napon játszhattak a szabadban a gyerekek.
Emlékezetes, szép nap maradt ez a kirándulás. A cél az utazással kapcsolatos tapasztalatok gyűjtése volt. Ez maximálisan megvalósult.
Örülünk, hogy tapasztalatszerzésben bőségesen részünk volt, hiszen e napon utaztunk személyautóval, vonattal, busszal és metróval.
Sokat tanultunk, - többet, mint egy térképről lehetséges, - amíg végigjártuk a Letenye-Budapest útvonalat, maradandó élményeket kaptunk. Kép és szöveg: Varga Ferencné, pedagógus.
)