Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.09.29

A becsehelyi ÖTE sikerei a III. országos bajnokságon

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Zalaszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület közösen rendezte meg a III. Országos Kismotorfecskendő-szerelési bajnokság tizedik, egyben záró fordulóját szeptember 28-án szombaton, Zalaszentivánon, a település sportpályáján.

becsehely-ote-2.jpg

A versenyen huszonegy csapat mérte össze felkészültségét a három – „retro”, „modern” és „női” – kategóriában. Retro kategóriában az első helyet az Újbuda Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, a második helyet Becsehely Önkéntes Tűzoltó Egyesület, harmadik helyet pedig a Györöki Hamutiprók érte el. Modern kategóriában az első helyezett Baja, második Püspökladány, harmadik pedig a Újbuda Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság lett. A női kategóriában az első a Böhönye Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság lett, őt a Alsópáhok Önkéntes Tűzoltó Egyesület csapata követte, a harmadik helyezett pedig a Hegykő Önkéntes Tűzoltó Egyesület női csapata.

becsehely-ote-1.jpg

A bajnokságot lezáró eredményhirdetésen a díjakat a versenysorozat fővédnöke, Bérczi László tűzoltó dandártábornok, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos tűzoltósági főfelügyelője adta át. Nem csak a kategóriákban helyezést elért csapatokat díjazták, számos különdíjat is átadtak. Az összesített eredmények alapján mindhárom kategóriában kihirdették a III. Országos Kismotorfecskendő-szerelési Bajnokság eredményeit, okleveleket vehetett át kategóriánként az első tíz helyezett csapat, érmeket és kupákat az első három-három helyezést elért csapat.

A 2013. évi bajnokság MODERN kategória összesített eredményei:

    FKI XI ker. HTP Újbuda
    Baja HTP
    Püspökladány HTP
    Böhönye ÖTP
    Becsehely ÖTE férfi
    Pécs HTP
    Tolcsva ÖTE
    Becsehely ÖTE női
    Sárosd ÖTE
    RÁ-KOK

A 2013. évi bajnokság RETRO kategória összesített eredményei:

    FKI XI ker. HTP Újbuda
    Böhönye ÖTP
    Hegykő ÖTE
    Becsehely ÖTE
    Sárosd ÖTE
    Tolcsva Ö.T.E.
    Pécs HTP
    EGIS
      RÁ-KOK 

A 2013. évi bajnokság NŐI kategória összesített eredményei:

    Alsópáhok ÖTE
    Böhönye ÖTP
    Becsehely ÖTE
    Sárosd ÖTE női
    Berettyó ÖTE női

A versenysorozat az idei évben tíz futamból állt, amely első állomása Tolcsva (2013.04.13.) volt, majd Hegykő (2013.05.11.), Akasztó (2013.05.25.), Sárosd (2013.06.29.), Püspökladány (2013.07.13.), Böhönye (2013.08.03.), Budapest (2013.08.24.), Balatongyörök (2013.08.31.), Pécs (2013.09.07.), s végül Zalaszentiván (2013.09.28.).

(Forrás: Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Fotók: Prunner Dávid - Facebook)