Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.01.30

A 40 éves kaposvári Á. László gyilkolt Nagykanizsán + videó elfogásáról

A Zalaegerszegi Járásbíróság előzetes letartóztatásba helyezte azt a 40 éves férfit, akit a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói azzal gyanúsítanak, hogy 2013. január 24-én, délután Nagykanizsán megölt egy 46 éves nőt.
A mentőszolgálat értesítette a rendőröket, hogy Nagykanizsán egy lakatlan házban, egy hörgő, súlyosan sérült nőt talált. Amikor a mentősök a helyszínre érkeztek, már nem tudtak az asszonyon segíteni, a helyszínen meghalt. Az elsődleges vizsgálat megállapította, hogy a középkorú nő halálát idegenkezűség okozta. A nyomozást nehezítette, hogy a sértettnél nem voltak személyi okmányok, ezért eleinte nem lehetett tudni, hogy ki az áldozat. 
A zalai rendőrök alig huszonnégy óra alatt azonosították a nőt, akiről kiderült, hogy egy 46 éves zalaegerszegi asszony, aki Nagykanizsán élt élettársával.

A bűncselekménnyel megalapozottan gyanúsítható a 40 éves Á. László kaposvári férfi, aki huzamosabb ideje Nagykanizsán él.

 

megoltek-egy-not-nagykanizsan-rendorsegi-pecset.jpg

 

 

A zalai rendőrök adatgyűjtése azt is kiderítette, hogy a 46 éves asszony és a 40 éves férfi pár hónapja ismerték egymást, a bűncselekmény napján is egy helyen ebédeltek. Több szemtanú látta őket a városban együtt sétálni. A gyanúsított beismerő vallomást tett, elmondta, hogy szerelmi légyott céljából mentek be a lakatlan házba, azonban később, eddig ismeretlen okok miatt elfajultak a dolgok.
Az igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy a középkorú nőt több módon, súlyosan bántalmazták.
A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást Á. László ellen, akit a Zalaegerszegi Járásbíróság előzetes letartóztatásba helyezett.
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság - 2013.01.30.