Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.12.22

83 dolgozója perelte be a Zala Megyei Kórházat

"Júliusban írtunk arról, hogy a Zala Megyei Kórház 83 dolgozója keresetet nyújtott be a Zalaegerszegi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságra a kórházzal szemben „munkabérből levonás jogellenessége megállapítása iránt”.
Az elsőfokú bíróság 2014. április 29-én elutasította a keresetet, azzal indokolva döntését, hogy nem bérlevonás történt, hanem csak technikai megoldást használt a kórház.

 

zala-megyei-korhaz.jpg


Dr. Oroszlán Tamás kórházigazgatóval korábban készített interjúnkban is érintettük a témát. Az igazgató elmondta, hogy a bíróság teljes mértékben elfogadta a kórház álláspontját, így első fokon a kórház nyerte a pert.
Időközben, december 2-án sor került a fellebbviteli tárgyalásra. Információink szerint ezen nem született jogerős ítélet. Megkerestük a Zala Megyei Kórházat tájékoztatást kérve. Dr. Csidei Irén főigazgatótól a következő választ kaptuk:
„K. Zs. és társai felperesek által a Zala Megyei Kórház alperes ellen indított per másodfokon született, írásba foglalt végzését a mai napig nem kaptuk kézhez, így e végzés részletes tartalmáról felvilágosítással sem szolgálhatunk.
A másodfokú eljárás érdemében ugyanakkor közöljük, hogy a fellebbezést elbíráló Zalaegerszegi Törvényszék végzésével a Zalaegerszegi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság elsőfokú ítéletét hatályon kívül helyezte, és az első fokon eljárt bíróságot új határozat hozatalára kötelezte.”
  (Forrás: Zalatájkiadó)