Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.07.10

8 zsarut tartóztattak le, mert az autósok helyett maguk fújták meg a szondát

Kiderült, hogy trükköznek az autósokat megállító rendőrök. Például így...

Őrizetbe vette a Központi Nyomozó Főügyészség szegedi regionális osztálya a makói autópálya alosztály nyolc rendőrét, akik a gyanú szerint 5-10 euróért (1550-3100 forintért) saját maguk fújták meg az alkoholszondát az általuk megállított külföldi autósok helyett - közölte az MTI megkeresésére a nyomozó főügyészség szóvivője csütörtökön.

 

 

 

Nagy Andrea tájékoztatása szerint a nyolc rendőrt szerdán hallgatták ki gyanúsítottként "előnyért hivatali kötelezettségét megszegve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása bűntette" miatt.
A rendőrök előzetes letartóztatásáról a nap folyamán dönt a bíróság.
A szóvivő ismertette: a gyanú szerint a nyolc rendőr 2014. márciusától az M43-as autópálya makói szakaszán többször pénzt fogadott el a megállított külföldi rendszámú járművek vezetőitől. Cserébe eltekintettek a járművek, illetve a járművezetők ellenőrzésétől, vagy a pénzért az alkoholszondát ők maguk fújták meg a járművezetők helyett.
A kért vagy kapott pénz összege alkalmanként különböző volt, de általában 5-10 euró.
Nagy Andrea közlése szerint a nyomozás a Nemzeti Védelmi Szolgálat felderítése alapján indult, a szerdai akcióban pedig a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság is segítette a Központi Nyomozó Főügyészség munkáját. MTI