Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.04.23

8 éven át kekszelt a zalai apa saját lányával - Nem jelentek meg a tárgyaláson

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a Zala megyei Szentpéterúron egy 38 éves apa és 18 éves lánya 2005 és 2013 között rendszeresen kekszelt egymással és a kapcsolatból két gyermek is született.

Ügyükben a bírósági tárgyalásra szerdán került sor.

lany.jpg

Sem az I., sem a II. rendű vádlott nem jelent meg 2014. április 23-án a Zalaegerszegi Járásbíróságon, ahol vérfertőzés bűntettének vádja miatt kellett volna a bíróság elé állniuk.
Az I. r. vádlott 2005 és 2013 között pontosabban meg nem határozható időpontokban több alkalommal is intim együttlétbe került lakásukban saját lányával, a II. r. vádlottal. A vádirat szerint a viszony a lány 18 éves korában kezdődött, kezdetben gyakoribb, később egyre ritkuló együttlétekkel. A kapcsolatból 2008-ban egy fiú, 2011-ben pedig egy kislány született.
A vádatot  igazságügyi genetikai szakvéleménnyel támasztotta alá az ügyészség.
Az I. r. vádlott beismerő, a II. r. vádlott részben beismerő vallomást tett a nyomozás során.
Mivel a vád szerinti bűncselekmény büntetési tételének felső határa három évi szabadságvesztésnél nem súlyosabb, s emiatt törvényi lehetőség van szabadságvesztés helyett enyhébb büntetés kiszabására, az ügyész az I. r. vádlottra pénzbüntetés kiszabását kérte, míg a II. r. vádlottal szemben próbára bocsátást indítványozott.
Miután az első tárgyalási napon nem jelentek meg a vádlottak, a bíróság elrendelte elővezetésüket, s új tárgyalási napot tűzött ki 2014. május 21-re - tudatta a Letenye Médiával szerdán Dr. Beznicza Árpád a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője.