Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.01.17

75 milliót érő marihuánától bűzlött a kocsi - Videóval

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei 30 kg marihuánagyanús anyagot találtak egy montenegrói személygépjárműben Röszkén. Az előkerült kábítószert lefoglalták és a sofőr ellen büntetőeljárást indítottak.
A NAV pénzügyőrei egy montenegrói férfi vezette személygépkocsit vizsgáltak a röszkei határkirendeltségen.

marihuana.jpg

A férfi és utasa nem jelentett be semmit a pénzügyőröknek, akik azonban a kockázatelemzés alapján félreállították az autót tételes vizsgálatra. A kutatást végző pénzügyőr a hátsó lökhárítóban fekete csomagokra lett figyelmes. Emellett a zárt a vizsgálócsarnokot a gépkocsiból áradó, a marihuánára jellemző félreismerhetetlen szag borította el. A további szerelés eredményeként a hátsó lökhárítóból, továbbá a jármű alsó részére házilag felszerelt burkolat alól 33 darab alumínium és műanyag fóliába tekert csomagból összesen 30 kg marihuána-gyanús anyag került elő.
A pénzügyőrök a 75 millió forint feketepiaci értéket meghaladó szállítmányt, valamint a montenegrói állampolgárt a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak átadták, ahol a férfit őrizetbe vették és ellene kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárás indult
.

(Forrás: nav.gov.hu médiaszerver)