Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.04.08

70 éves részeg férfi támadt zalai mentősökre

A  Zala Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei 2014. január 14-én a délutáni órákban Zalaegerszegen  egy erős testalkatú tiszakécskei férfit igazoltattak, aki  a személyazonosságának igazolását megtagadta. Emiatt a járőr előállította a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságra.
Az erősen ittas férfi az előállító helyiségben rosszul lett, ezért a rendőrök mentőt hívtak. A 10 percen belül kiérkezett mentőegység – egy mentőápoló, és egy  mentőtechnikus- a beteget a Zala Megyei Kórház Sürgősségi Baleseti Osztályára akarta beszállítani, ám   a mentőautóba nem akart beszállni,   csak rendőri segítséggel sikerült   a mentőautóba beültetni. A szállítás során  folyamatosan rugdosott, hadonászott. Időközben megérkeztek a sürgősségi baleseti osztályához, ahol az agresszív  férfi   szidalmazta a mentősöket, dulakodott  a mentőápolóval, erősen megszorította a bal alkarját -zúzódásokat okozott-.   A megvadult férfi a segédápoló   jobb kézfejét is megkarmolta,  az ápolók és  a rendőrök csak együttesen tudták lefogni és  a kezeit nehezen a hordágy rácsaihoz rögzíteni

mentok-foto.jpg

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak büntette és testi sértés vétsége  miatt  nyújtott be vádiratot a Zalaegerszegi Járásbírósághoz - közölte kedden a Letenye Médiával Dr. Pirger Csaba a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője.