Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.01.14

67 millió forint értékű csempészett cigarettát foglaltak le - Videóval

Három helyszínen összesen 67 millió forint értékű csempészett cigarettát foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - közölte a térségi vám- és pénzügyőri igazgatóság rendészeti osztályvezetője, sajtóreferense kedden az MTI-vel.

Dávid Zoltán elmondta, hogy Fülesden mintegy 45 ezer, Tiszakóródon 14 ezer, míg a záhonyi határátkelőhelyen 21 ezer doboz ukrán eredetű csempészett cigarettát foglaltak el.
A százados hozzátette, hogy a pénzügyőrök lefoglaltak egy-egy kisteherautót, kisbuszt és személygépkocsit, amelyekben a csempészek a dohányárut szállították.
Az egyik esetben a pénzügyőrök Sonkád és Kispalád között akartak igazoltatni egy ukrán rendszámú kisteherautót, de annak sofőrje elhajtott előlük. A járművet üldözőbe vették, de vezetője Fülesd határában lehajtott egy földútra, majd megállt és a kocsiját hátrahagyva elszaladt. A kisteherautóban közel 45 ezer doboz, 36 millió forint értékű Ukrajnában gyártott cigaretta volt.

csempeszcigaretta.jpg

Tiszakóród térségében két személygépkocsi menekült el az igazoltatás elől, az egyik autó a község külterületén szalagkorlátnak csapódott. A kocsi sofőrje elmenekült a helyszínről. Az autóból több, mint 14 ezer doboz ukrán cigaretta került elő, amelynek jövedéki törvény alapján számított értéke meghaladta a 14 millió forintot.
A záhonyi határállomáson egy magyar rendszámú kisbusszal jelentkezett belépésre két magyar állampolgár. A jármű átvizsgálásakor a raktér- és a padlólemez mögötti rejtekhelyeken egy cigarettakeresésre kiképzett kutya bukkant rá több mint 21 ezer doboz, 17 millió forint értékű dohányárura. A további vizsgálat során az is kiderült, hogy a jármű alvázszáma nem egyezett a rendszámhoz tartozó alvázszámmal.
A pénzügyőrök a két csempész ellen feljelentést tettek, míg a másik két, a járművét hátrahagyó sofőrt még keresik. MTI