Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2012.09.16

400 munkahely: avató ünnepség a Müller Drogéria Magyarország letenyei logisztikai központjában

Szeptember 16-án (vasárnap) a cégtulajdonos Erwin Müller vágta át azt a magyar nemzetiszínű szalagot, mellyel immár jelképesen is is átadásra került a Müller drogérialánc magyarországi, horvátországi és szlovéniai üzleteit kiszolgáló letenyei logisztikai központ.
 
 
A szalagátvágást megelőző ünnepi beszédében Erwin Müller többek között elmondta: az idén júniusban elkészült új logisztikai központ azóta teljes kapacitással üzemel. A kb. 10 millió eurós összberuházással a legmodernebb elosztó központ jött létre, ahol jelenleg 300, de a karácsonyi időszakban 400 dolgozót kívánnak foglalkoztatni. A logisztikai központ egyrészt a Németországból érkező áruk elosztóhelye. Az áru az ulmi központi raktárból érkezik és az adott áruházak számára a letenyei telephelyen kerül kerül felcímkézésre.. Erwin Müller arról is szólt, hogy mintegy 50 fős létszámbővítést tesz lehetővé az, hogy az idén 10 százalékos bevételnövekedéssel számol a cégcsoport, de a most még Budapesten működő magyarországi központ tevékenységének és így alkalmazottainak egy részét szintén Letenyére helyezik át.
 
 
 A Müller sajtóközleménye szerint a letenyei telephelyen egyrészt a magyar, szlovén és a jövőben a horvát beszerzésből származó termékek kerülnek feldolgozásra. Munkatársaikkal Letenyén Németh Eszter irányítása alatt a magyar és német kollégáik támogatásával a jövőben a jelenlegi 13.000 árucikk háromszorosát kívánják feldolgozni, a jelenleg használt 20 teherautó számát pedig 45-re emelnék. Erwin Müller beszédét követően 5.000 eurót adott át Halmi Béla polgármesternek, amelyet a cégvezető a letenyei hátrányos helyzetű gyermekek támogatására ajánlott fel.
 
 
Ezt követően Halmi Béla Letenye Város Polgármestere mondta el ünnepi beszédét.
 

 
A polgármester után Völner Pál, a Nemzetgazdasági Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára szólt arról, hogy ami eddig Letenyén hosszú évtizedekig hátrány volt, - miszerint városunk a horvát-szlovén-magyar hármashatár mellett fekszik - az most a város előnyévé vált. 
 
 
Hozzátette: Letenye térsége szempontjából kiemelkedő jelentőségű fejlesztést a kormányzat a gazdasági operatív program keretéből is támogatta. Az államtitkár beszédét követően került sor az ünnepélyes szalagátvágásra.
 

 
A frappánsan szervezett ünnepség során a szépszámú vendégsereg a helyi Mülleres vezetők kalauzolásával tekinthette meg a rendkívül tetszetős és több száz családnak megélhetést biztosító letenyei logisztikai központot.