Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.03.16

4 év után bukott le egy többszörösen visszaeső széffeltörő Zalában

Négy évvel a betörés után elfogtak a rendőrök Zalaegerszegen egy férfit, aki egy család házban feltört egy széfet, és 35 millió forintot zsákmányolt. Az ügyészi indítvány ellenére nem rendelték el előzetes letartóztatását - tájékoztatta a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője pénteken az MTI-t.

 (Illusztráció: origo.hu)

Beznicza Árpád közölte: a gyanúsítottal szemben lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el csütörtökön a Zalaegerszegi Járásbíróság.
A férfi 2010-ben erőszakkal bejutott egy zalaegerszegi családi házba, a falból kifeszítette és feltörte a széfet. Az értékeket magához vette, ezzel 35 millió forintos kárt okozott, s az eltulajdonított értékek azóta sem kerültek elő.
A lopás és más bűncselekmények miatt már többször is elítélt gyanúsított elismerte tettét, de az ügyészség szerint ennek ellenére a kényszerintézkedés mellőzése megnehezítené, veszélyeztetné a bizonyítást. A gyanúsított egy végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésének próbaideje alatt hajtotta végre a betöréses lopást, ezért a vádhatóság szerint fennáll a kockázata annak, hogy újabb bűncselekményt követhet el.
Az ügyészség által indítványozott előzetes letartóztatással szemben a bíróság elégségesnek ítélte a lakhelyelhagyási tilalom elrendelését. Ez a végzés nem jogerős, az ügyész ugyanis fellebbezett - jelezte a törvényszék szóvivője.
Nothoff Ingrid, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtófőnöke az MTI érdeklődésére elmondta: a 37 éves gyanúsított 2010 augusztusában rabolta ki a zalaegerszegi családi ház széfjét. A rendőrök az azóta folyó nyomozás során most jutottak el a férfihoz, és kedden hajnalban vették őrizetbe. MTI