Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.09.10

32 milliót érő, 717 védett madár tetemére bukkantak a határon - Videóval

     csempeszett-vedett-madarak.jpgHétszáztizenhét védett madár tetemére bukkantak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei a tompai határátkelőhelyen, a 32 millió forint eszmei értékű szállítmányt lefoglalták és az ügyben érintett olasz vadászok ellen feljelentést tettek - közölte a NAV kedden az MTI-vel.
     A pénzügyőrök a tompai határátkelőhelyen két, egymás után érkező olasz rendszámú személygépjárművet vizsgáltak a napokban. Az első gépkocsi alvázán csavarokkal rögzítve három fémtálcát fedeztek fel, amelyekből összesen 316 védet madár - fürj, erdei pityer, fitiszfüzike - tetemét pakolták ki - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.
    Mint írták, a második autó gyári üregeiben, valamint egy kutyaszállító ketrecben elrejtve összesen 401 védett madár - fürj, erdei pityer, fitiszfüzike, mezei poszáta, sárga billegető, guvat - tetemét találták meg.

    A közlés szerint az olasz sofőrök azt mondták, hogy a madártetemek a saját és utastársaik tulajdona.

   

A NAV pénzügyőrei az összesen 32 millió forint eszmei értéket képviselő szállítmányt lefoglalták és feljelentéssel átadták a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak, akik az olasz sofőrök és útitársaik ellen természetkárosítás bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak. MTI