Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.07.08

200-al repesztett a frissjogsis zalai 18 éves! - Súlyos baleset lett a vége

Közúti ámokfutás, sérülések, anyagi kár - Egy friss jogosítványos fiatal kipróbálta a gépkocsija képességeit, súlyos baleset lett a vége...  

gyorshajtas.jpg

Egy 18 éves fiatalember pár hónapos jogosítvánnyal barátaival együtt elhatározta, hogy kipróbálja, hogy megy az autója. 2013. október 1-jén a 76. számú főúton Zalaegerszeg irányából Nagykapornak felé hajtott, a három barát utas volt. A nagykapornaki dombtetőn 120 km/h-ás sebességgel vett be egy hosszú, éles jobbkanyart, majd a lejtőn 200 km/h-ás sebességre gyorsított. Nagykapornak felé közeledve a kettős záróvonalat átlépve egy előtte haladó személygépkocsi előzésébe kezdett legkevesebb 110-120 km/óra sebességgel. Előzés közben, a bal oldali sávban haladva, a balra ívelő útkanyarulatban a megengedett sebesség jelentős túllépése miatt a jármű felett elvesztette uralmát, ezért a személygépkocsi - már lakott területre érve- kisodródott, az úttesten keresztbe fordult, és összeütközött a szemben szabályosan közlekedő tehergépkocsival, majd az úttesten többször megpördülve a forgalom elől elzárt területen állt meg.
A baleset következtében az egyik utas 8 napon túl, a többiek 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek, az anyagi kár jelentős.
A Zalaegerszegi Járási Ügyészség az ügyben közúti baleset okozásának vétsége miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járásbíróság előtt - közölte a Letenye Médiával kedden Dr. Pirger Csaba a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője.