Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.02.05

20-ról 18 évre enyhítették a barátját Várföldén agyonverő férfi büntetését

Jogerősen húszról tizennyolc év fegyházra enyhítette a Pécsi Ítélőtábla kedden annak a férfinak a büntetését, aki két évvel ezelőtt agyonverte barátját a Zala megyei Várföldén.
A cselekvőképességet kizáró gondokság alatt álló, de büntetőjogilag beszámítható 25 éves férfi 2011. január 31-én betört a községben egy lakatlan házba, hogy onnan fémet lopjon.
A bűncselekményt az utcáról meglátta az arra járó barátja, és amikor a vádlott kiment hozzá, megfenyegette, hogy fel fogja jelenteni. Az épületet elhagyó férfi a házáig követte az egyik lábára sánta barátját, és amikor ő megismételte, hogy a rendőrséghez fordul, a vádlott felkapott egy karót, és ütlegelni kezdte.
A támadó akkor sem kímélte áldozatát, amikor bemenekült a házába és kérte, ne bántsa. A veréstől a padlóra kerülő férfit késsel többször megszúrta, egy laposvassal is többször lesújtott rá, végül a sorsára hagyta.
A sértett belehalt sérüléseibe, a holttestére két nappal később találtak rá. A táblabíróság Makai Lajos vezette tanácsa kedden megalapozottnak találta az ügyben korábban eljáró Zalaegerszegi Törvényszék határozatát, és a férfit aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt marasztalta el.
Az ítélőtábla nem látta szükségesnek ugyanakkor az e bűncselekményért a törvényben adható maximális, húszéves szabadságvesztés kiszabását, ezért csökkentette annak időtartamát.
MTI 2013. február 5.