Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.03.21

2 év börtönre ítélt a kanizsai bíróság egy dél-zalai drogdílert

Kábítószer-kereskedelem bűntette miatt 2 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélt a Nagykanizsai Járásbíróság egy dél-zalai férfit.
A vádlott 2012 novemberétől rendszeresen értékesített kábítószert ismerőseinek. Az árut a fővárosban ismeretlen személyektől szerezte be, s 2000 Ft/gramm áron kínálta eladásra.
2013. július 18-án négy ügyfelét is kiszolgálta. A vevők ”házhoz jöttek”, s összesen 2,6 gramm marihuánát vásároltak. Többen közülük rendszeres vevők voltak, akadt, aki 50-60 alkalommal is megfordult a vádlottnál.

nagykanizsa-lefoglalt-marihuana-szarmazek.jpg

 

A nyomozás során a vádlott lakásán kábítószernek minősülő anyagokat találtak. A lefoglalt mennyiség nem érte el a csekély mennyiség felső határát. A vevők közül kettőnél szintén találtak kábítószernek minősülő növényi törmeléket.A Nagykanizsai Járásbíróság 2 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte a vádlottat, s 3 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A védő és a vádlott fellebbezett, az ügyész három nap gondolkodási időt tartott fenn, így az ítélet nem jogerős - tájékoztatta a Letenye Médiát  pénteken Dr. Bartalné dr. Mentes Judit, a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője.