Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.11.10

14 éves Stihl tolvaj bukott le a petriventei hegyen

Egy 14 éves fiú ellen javasolt bíróság elé állítást a Nagykanizsai Rendőrkapitányság, aki Petriventén beszélgetést kezdeményezett egy férfival, majd meglopta.
A rendelkezésre álló adatok szerint 2014. október 4-én a délelőtti órákban egy 58 éves férfi barátjával fát vágott petriventei hegyi birtokán, majd dél körül bementek a pincébe ebédelni. Eközben bekiabált hozzájuk egy 14 éves eszteregnyei fiú és a tulajdonostól egy közös ismerősük után érdeklődött. A két ember pár percig beszélt egymással, majd a gyermek távozott, a két barát pedig folytatta ebédjét.

 

lopott-motorfuresz.jpg

 

A pincetulajdonos és segítője hamarosan folytatni akarta a favágást, azonban az udvaron hagyott motorfűrészt sehol nem találták. A rendőrök még aznap felkeresték a „trükkös tolvajt” és otthonában megtalálták a keresett eszközt. A fiatalkorút gyanúsítottként hallgatták ki, aki a bűncselekmény elkövetését elismerte, elmondta a rendőröknek, hogy a fűrészt a szomszéd telken keresztül vitte el és el akarta adni.
A Nagykanizsai Rendőrkapitányság lopás vétség megalapozott gyanúja miatt javasolt bíróság elé állítást a 14 éves eszteregnyei fiú ellen - közölte hétfőn a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.