Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.08.16

1 évig titkolta, hogy megölte eltűntnek nyilvánított testvérét egy zalavári férfi - Videóval

Tavaly szeptembertől eltűntként kerestek egy zalavári férfit, akiről a napokban derült ki, hogy a testvére ölte meg - mondta el pénteki sajtótájékoztatóján a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott vezetője.
Szukics Ferenc ismertette: tavaly októberben érkezett jelzés arról a keszthelyi rendőrkapitányságra, hogy egy 38 éves zalavári férfi eltűnt otthonából. Az idős nagyapjával és testvérével együtt élő férfival kapcsolatos közigazgatási eljárás során többször meghallgatták az eltűnt ember bátyját, aki a napokban bevallotta a gyilkosságot.Kiderült: a 41 éves férfi a házuk udvarán olyan súlyosan bántalmazta testvérét, hogy az belehalt sérüléseibe, másnap pedig a pajtában elásta a holttestet.

 

l.-zoltan-zalavar.jpg

 

(L.  Zoltánt tavaly óta eltűntként tartotta nyilván a zalai rendőrség.)

A későbbi áldozat egy szeptember végi napon ittasan tért haza otthonukba, ahol - már nem először - összeszólalkozott a szintén alkoholt fogyasztó bátyjával. A vita tettlegességig fajult, amelynek a végén a 41 éves férfi az udvaron hagyta magatehetetlen öccsét. Az elkövető a pajtában ásta el a holttestet.
A rendőrséghez csak napokkal később érkezett bejelentés az eltűnésről. A közigazgatási eljárás során többször is meghallgatták a férfi testvérét, aki azt állította, hogy telefonon beszélt az öccsével, aki elutazott Zalavárról. A rendőrök azonban nem találtak rá az eltűntre, akinek mobiltelefonja nem működött. A testvérét szerdán szembesítették azzal, hogy az információk nem voltak valósak, ezt követően a férfi bevallotta a gyilkosságot.

A 41 éves gyanúsítottat őrizetbe vették, a Zalaegerszegi Járásbíróság csütörtökön pedig elrendelte előzetes letartóztatását is. Szukics Ferenc elmondta, hogy a tettesnek hosszú ideje lelkiismeret-furdalása volt, nyugtatókon élt, és vallomásakor azt mondta, hogy megbánta a tettét. MTI