Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.05.17

1 bot, 90 nap, 2000 Ft – Már kiváltható a turista állami horgászjegy

2014. május 1-jétől elérhető a turista állami horgászjegy a NÉBIH új, online rendszerében, a TUHIR-ban. A jegy – a váltás időpontjától számítva – 90 napig érvényes és egy darab horgászbottal való horgászásra jogosít fel. Az első vásárlás előtt a hobbi pecásoknak számot kell adniuk az alapvető szabály- és fajismeretről is.

kistolmacs-horgaszverseny.jpg

A tavaszias idő beköszöntével egyre többen tervezik szabadtéri programjaikat vízpartra, s előkerülnek a pecabotok is. Azoknak, akiket eddig elriasztottak a horgászati szabályok jelentős könnyítést jelent a turista állami horgászjegy bevezetése, amely online, bankkártyás fizetéssel bárhonnan megvásárolható és kiváltásához nem szükséges horgászegyesületi tagság.

Az újfajta okmányt, mind a magyar, mind a tagállami és külföldi állampolgárok, kizárólag a NÉBIH informatikai rendszerén (
IDE KATTINTVA) keresztül válthatják meg, 2.000 Ft-ért. A vásárlás előfeltétele egy online teszt sikeres kitöltése. A vizsgához szükséges tananyag szintén elérhető a TUHIR oldalán.

Fontos, hogy a turista jegy a váltás időpontjától számítva 90 napig érvényes és kizárólag a nyilvántartott halgazdálkodási vízterületen, érvényes területi jeggyel együtt használható. Utóbbi tartalmazza azokat a helyi horgászati szabályokat, amelyek eltérnek a jogszabályokban meghatározott országos rendtől.

A turista állami horgászjegy kiváltásával kapcsolatos panaszok kezelésére a NÉBIH külön ügyfélszolgálatot működtet, mely az alábbi elérhetőségeken áll az ügyfelek rendelkezésére:

    E-mail:
tuhir@nebih.gov.hu

   
Telefon: +36/70/436-0415