Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.10.29

1,3 tonna halat telepítettek a Kistolmácsi tóba

Az őszi halállomány-pótlás első lépéseként 1300 kilogramm halat (pontyot és keszeget) telepített a Zalaerdő Zrt. múlt szombaton a kezelésében lévő kistolmácsi víztározóba - értesült honlapunk Steyer Edinától a Zalaerdő Zrt. PR-ügyintézőjétől.

kistolmacs-haltelepites.jpg

(Fotó: Zalaerdő)

A Zalaerdő Zrt. kezelésében lévő 11,2 hektáros Kistolmácsi víztározóról és az erdők mélyén elterülő 14,6 hektáros Szentpéterföldei tóról az elmúlt hetekben folyamatosan érkeznek a hírek az eredményes süllőhorgászatokról, amely a tudatos és rendszeres ragadozótelepítéseknek kézzelfogható eredményei.
Az ősz a következő évek horgászsikereinek is meghatározó időszaka, mert a horgászvizek kezelői ilyenkor pótolják a nyár folyamán kifogott és megtartott halakat. A Zalaerdő Zrt. az első őszi halállománypótlást október 26-án végezte el a Kistolmácsi víztározón, melynek során 1300 kilogramm fogható méretű hal került a tóba. A következő haltelepítés novemberben lesz Szentpéterföldén, majd ugyancsak Szent András havának végén a Kistolmácsi víztározó újabb halállománypótlására kerül sor - tudtuk meg a Zalaerdő sajtóért felelős munkatársától.