Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.08.14

"Helyzet van" a Letenye SE-nél - Az elnök levele a Letenye Médiának

Tisztelt Sportszerető Letenyeiek, kedves szurkolóink!

A hétvégén, 08.17-én megkezdődik a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság, amely elé szeretnék néhány sort írni, hogy az érdeklődők megtudhassák milyen változások történtek a csapatainknál.
Sajnos elsőként meg kell említsem a felnőtt majd az U21-es csapat távozóit.
Felnőtt csapat:Lajkó Ferenc,Horváth Milán (Semjénháza), Rodek Gábor (Becsehely), Bodó Dániel (Szepetnek), Kovács Krisztián (Csurgó), Kósa Attila (Kiskanizsa), Soós István (?), Kőrösi Miklós (Nagykanizsa), Kőrösi András (Molnári), Budai Lajos (Gelse), Fehér Zoltán (Borsfa).
Jelenleg külföldön tartózkodik: Adorján Ferenc, Horváth Áron
Sérült: Stropka Dávid.
U21: Bakonyi István (Borsfa), Csesztregi Marcell (Bázakerettye),Varga Mihály (Tormafölde).
Abbahagyta az aktív játékot (legalábbis egyelőre): Molnár Bence, Makár Dávid. Rudics Richárdról nem tudjuk mi a szándéka.
Talán legjobban az utánpótlásban remekül teljesítő játékosok fognak hiányozni, hiszen rájuk (is) szeretnénk alapozni a jövőben.

 

letenye-se.jpg

A távozó játékosok között bizony többen is az átigazolási időszak utolsó hetében jelentették be szándékukat nehéz helyzetbe hozva minket, volt olyan játékos, aki egy edzőmeccs után tette le elém az asztalra az aláírt átigazoló lapját, és olyan is, aki oda igazolt, ahol az lett az edző, aki miatt innen akart távozni mert felmerült az edző felkérése nálunk, és egy olyan eset is, aki egy új játékos ellen érzett személyi ellentéte miatt távozott az utolsó héten. A legkirívóbbat, egy letenyei játékos esetét írásom végén külön meg szeretnék említeni.
A hiányzók után meg kell említsem az érkezőket is, amelyből látható lesz a jövőbeni filozófiánk is, amely a saját utánpótlásunkra alapozást, és a fiatal játékosokra építést jelenti a hosszútávú gondolkodás jegyében az eredményesség rovására is. Egy-két vezéregyéniségre azért szükség van, de az új játékosok többsége még utánpótlás korú.
A jövőben nem húzunk éles határt az U21 és a felnőtt csapat közé, folyamatosan biztosítva az átjárást a csapatok között.
Tehát az érkezők: Korpics Krisztián, Ladeczky Márk, Tóth Dániel (kapus), Orbán Gábor (kapus), Orsós Zsolt, Pásztori Péter, Szili Norman, Szili Dominik, Orsós Dávid, Bagarus Imre. Még folyamatban van egy-két fiatal játékos igazolása (09.30-ig lehet), illetve két  utánpótlás játékosunk a ZTE-akadémián edz, remélhetőleg kölcsönbe visszakapjuk őket.
Szeretnénk, ha szurkolóink megértenék, hogy a sok távozó után két lehetőségünk volt:
1. Relatíve nagy pénzért "sztáredző" és "sztárjátékosok" szerződtetése, amely talán elviselhetetlen anyagi terhet jelentett volna, és az utánpótlás játékosok elvándorlását okozta volna.
2. A sikeres U21 csapat játékosait beépíteni, egy-két rutinos játékost igazolni és megtartani, valamint fiatal, környékbelieket leigazolni.
Mi ez utóbbit választottuk, talán a kényszer hatására is, mivel úgy gondoljuk, hogy hosszabb távra kell gondolkodni, és a tapasztalatok szerint kiesni ebből az osztályból csak visszalépéssel lehet. Jó alkalmat fog ez adni arra, hogy megtudjuk kik azok a fiatalok, akikre lehet a jövőben számítani.
Természetesen a háttérben elindul egy munka is, amellyel feltérképezzük egy ismert tanácsadó edző segítségével a környékbeli lehetőleg utánpótlás korú elérhető játékosokat, és több figyelmet kell fordítsunk a saját játékosok nevelésére is, utánpótlás edzőt is keresünk a feladatra. Ha mindenképpen szükséges a téli szünetben még erősítünk a kereten azokkal, akiket az ősszel alkalmasnak találunk a feladatra.
Az edzőkérdésről is ejtenék pár szót.
Miután több edzőt is megkerestünk, és nagyon szűk azok köre, akit megbíznánk, úgy döntöttünk, hogy a játékosok többségét jól ismerő Szabó Ferencet bízzuk meg ideiglenesen mindkét csapat irányításával.
Az anyagi kérdések:
Sajnos továbbra sincs a csapatnak fő támogatója az önkormányzaton kívül, és több évre visszamenőleg mindössze 3 olyan letenyei vállalkozást tudnék megemlíteni, aki anyagilag segített nekünk. Ez rendkívül kevés, nálunk alacsonyabb osztályú csapatokat sokkal inkább segítenek helyi vállalkozások.
A TAO-programok folytatódnak, hamarosan megújul a pályavilágítás, a kispadok, és talán lesz támogató, aki a lelátó székezésében is segítséget nyújt.
Végül említsük meg az egyik játékost. Hangsúlyozom, letenyei lakosról van szó. Miután jelezte 07.09-én, hogy esetleg eligazol, elérhetetlen lett elektronikusan, nem válaszolt az üzenetekre, majd az új csapatának képviselője letette elém az átigazoló lapját augusztus első hetében. Ekkor megkértem, hogy a nála lévő felszereléseket adja le, ahogy azt a többiek már megtették. Nos ez a játékos, aki az elmúlt két évadban szinte pontosan 200 000 Ft "költségtérítésben" részesült, azt válaszolta, hogy mi tartozunk neki. Én mint a csapatvezető ekkor nyomatékkal ismét megkértem, hogy ne károsítsa meg a korábbi csapatát, mert kénytelenek leszünk vele szemben szankciókat alkalmazni, az alábbit írta nekem, a szöveg egy részét kitakarom(az üzenetet lementettem):
"Ne fenyegess mert baj lesz belőle!!te sz...házi ha gondot akarsz megkaphatod!!"
Mindenki levonhatja a saját következtetését erről az emberről, és a későbbiekben is s nyilvánosság elé tárjuk az ilyen ügyeket.
A jegyárakban kis változtatást leszünk kénytelenek eszközölni, idén a 12 év alattiak ingyenesen tekinthetik meg a mérkőzéseket, minden egyéb látogatónk 300 Ft-os egységes jegyárral látogathatja a mérkőzéseinket.
Köszönöm, ha elolvasta írásomat, várjuk szeretettel a pályán.

Váradi László
LSE elnöke