1 post
Skip to main content

Szlovénia szombattól határellenőrzést vezet be a horvát és a magyar határon is

2023. október 19.
Letenye Média

Szlovénia szombattól határellenőrzést vezet be a horvát és a magyar határon is

A szlovén kormány csütörtöki ülésén határozott arról, hogy október 21-től legalább tíz napig határellenőrzést vezet be a horvát és a magyar határon - jelentette a szlovén közszolgálati televízió.

A döntés azt követően született, hogy Olaszország a megváltozott európai és közel-keleti helyzet miatt biztonsági okokból szintén szombattól hasonló intézkedést jelentette be a szlovén határon.

szlovenia hatarellenorzes

(Fotó: archív. Egy benzinkúthoz terelik a járműveket a szlovén-magyar határ szlovén oldalán Pince határában 2015. szeptember 17-én. A migrációs válság miatt Szlovénia ideiglenes határellenőrzést vezetett be a Magyarországgal közös határán. MTI Fotó: Varga György)

A részleteket Bostjan Poklukar belügyminiszter csütörtökön Luxemburgban ismerteti, ahol az uniós belügyminiszterek találkozóján vesz részt. A tárcavezető a szlovén lépésről tájékoztatta magyar és horvát kollégáját is.

A csütörtöki kormányülés előtt a terrorizmus elleni küzdelemmel foglalkozó tárcaközi munkacsoport alacsonyról közepesre emelte Szlovéniában a terrorfenyegetettség szintjét.

A testület közlése szerint erre "az Európában és a Közel-Keleten jelenleg fennálló fokozott biztonsági helyzet és a terrorcselekmények elkövetésére irányuló felhívások miatt" volt szükség. (Kriják Krisztina/MTI)


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek