1 post
Skip to main content

Magyar segélyszállítmány indul az árvíz sújtotta Szlovéniába

2023. augusztus 11.
Letenye Média

Magyar segélyszállítmány indul az árvíz sújtotta Szlovéniába

Árvízi védekezéshez szükséges eszközöket küld a magyar katasztrófavédelem Szlovéniába, miután az árvíz sújtotta ország elfogadta a magyar felajánlást - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) pénteken az MTI-vel.

Azt írták, hogy 200 ezer homokzsákot, 500 gumicsizmát, 300 matracot, 300 takarót, 300 párnát, 600 lepedőt, 5 ezer fáklyát és 10 tekercs, összesen 4800 négyzetméternyi árvízi védekezéshez használható fóliát indít útnak Szlovéniába az OKF. Hozzátették: a szomszédos ország kétoldalú katasztrófavédelmi megállapodás alapján kap segítséget.

szlovenia arviz 2023 1

(Fotó: Dr. Robert Golob, Szlovénia miniszterelnöke – Facebook)

A magyar segélyszállítmány a katasztrófavédelem budapesti logisztikai bázisáról indul útnak két részletben, az első szombat reggel. A szállítmány a szlovén polgári védelmi és katasztrófavédelmi igazgatóság ljubljanai bázisára kerül, ahonnan a helyi hatóságok juttatják el az ország árvízzel sújtott területeire.

Emlékeztettek arra is, hogy a magyar katasztrófavédelem már többször nyújtott segítséget Szlovéniának. 2014-ben nagyteljesítményű áramfejlesztőket, 2015-ben pedig három alkalommal tábori ágyakat és ágybetéteket küldött - olvasható az állami hírügynökség által pénteken kiadott közleményben.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek