1 post
Skip to main content

Akár 150 eurós bírságot is fizethetünk, ha fürdőruhában járkálunk egyes horvátországi városokban

2023. június 12.
Letenye Média

Akár 150 eurós bírságot is fizethetünk, ha fürdőruhában járkálunk egyes horvátországi városokban

Figyelmeztették a briteket, hogy akár 3400 fontos bírsággal is sújthatják őket, ha levetkőznek a hőségben, vagy akár csak szundikálnak egyet Horvátország egyes részein.

A horvátországi Split városa követte Dubrovnik városát, miután a városvezetés ott megtiltotta, hogy a régi városközpontban ing nélkül vagy bikiniben sétáljanak.
Az év elején Split városi tanácsa közzétette az új szabályokat, és elmagyarázta, hogy azok a nyári hónapokban hogyan vonatkoznak a turistákra és a helyiekre - írja a ladbible.com.

horvatorszag nyaralas

A hivatalos dokumentumban ez áll: "Az "A" zónán belül (kulturális-történelmi központ) tilos fürdőruhában, alsóneműben vagy ruha nélkül közterületen tartózkodni".

A Croatia Week helyi hírportál szerint a rendelet "rendet kíván teremteni a városban".

Különösen Split kulturális-történelmi központjában veszélyes például bikiniben közlekedni, ami miatt akár 150 eurós bírságot is kiszabhatnak.

A szabályozás korlátozza a nyilvános alkoholfogyasztást és a kutya póráz nélküli sétáltatását is. Az előírás szerint a közösségi felügyelők járőrözni fognak az utcákon, figyelve a szabálysértőket", akiket akár 150 eurós bírsággal is sújthatnak az italozásért.

Az "A" zónán belül (kulturális-történelmi központ) tilos a közterületeken alkoholtartalmú italok fogyasztása, kivéve a vendéglátóipari szolgáltatások teraszain" - folytatódik a hivatalos dokumentum.

Bírság járhat például a póló nélkül vagy fürdőruhában való sétálásért a városokban, kábítószer-fogyasztást népszerűsítő ruházat viseléséért, nyilvános helyen alvásért és műemlékek tetejére mászásáért is.

A közrend megzavarásának minősülő cselekményekért akár 4000 eurós (3400 font) bírság is kiszabható. Ezek közé tartozik a verekedés, a szóbeli sértegetés és az ittas viselkedés.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek