1 post
Skip to main content

Drónok támadták a Kremlt, orosz szuperszonikus bombázók tartanak Ukrajna felé

2023. május 03.
Letenye Média

Drónok támadták a Kremlt, orosz szuperszonikus bombázók tartanak Ukrajna felé

Az ukrán elnök sajtótitkára szerint Kijevnek nincs információja a Kreml elleni dróntámadásról

Ukrajnának nincs információja a Kreml elleni állítólagos éjszakai támadásokról - jelentette ki szerdán Szerhij Nyikiforov, az ukrán elnök sajtótitkára az Ukrainszka Pravda hírportálnak nyilatkozva.

"Nincs információnk a Kreml elleni állítólagos éjszakai támadásokról, de ahogy Volodimir Zelenszkij elnök többször is kijelentette, Ukrajna minden rendelkezésre álló erőt és eszközt saját területeinek felszabadítására irányít, nem pedig mások megtámadására" - szögezte le a sajtótitkár.

kreml drontamadas

(Két drónnal célozták meg a Kreml épületét, az orosz légvédelem mindkettőt a becsapódás előtt lelőtte)

Szavai szerint "különösen meglepő" a "terrorista" Oroszország részéről a "terrortámadás" megfogalmazás.

"Terrortámadás az, hogy Dnyipróban és Umanyban lakóházakat rombolnak le, vagy terrortámadás a kramatorszki vasútállomás elleni rakétacsapás és sok más tragédia is" - fejtette ki. Szerinte viszont az, ami Moszkvában történt, nyilvánvalóan a helyzet súlyosbodását jelzi a május 9-i győzelem napja előtt.

Az orosz elnöki hivatal szerdán azt közölte, hogy Ukrajna a múlt éjjel dróntámadást kísérelt meg a Kreml ellen Vlagyimir Putyin orosz elnök meggyilkolása céljából, de a két drónt az orosz védelem semlegesítette. A Kreml "kitervelt terrortámadásnak" és "Oroszország elnökének meggyilkolására tett kísérletnek" nevezte a történteket. MTI

Sajtóértesülések szerint a dróntámadás nyilvánosságra kerülését követően délután megszólaltak a légvédelmi szirénák Ukrajnában ugyanis állítólag Fehéroroszországból TU 22M típusú szuperszonikus bombázók emelkedtek a levegőbe és indultak Ukrajna irányába.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek