1 post
Skip to main content

Kitiltják az orosz turistákat Norvégiából

2024. május 23.
Letenye Média

Kitiltják az orosz turistákat Norvégiából

Norvégia szigorít a beutazási szabályokon, és gyakorlatilag betiltja az orosz turisták bejutását az országba az ukrajnai háború miatt - jelentette be csütörtökön az északi ország igazságügyi minisztériuma.

A NATO-tagállam Norvégia, amelynek 200 kilométeres közös határa van Oroszországgal, már 2022-ben is korlátozásokat vezetett be az orosz turisták számára kiállított vízumokra. Most ezeket a korlátozásokat tovább szigorítják.

Norvegia zaszlo wikipedia

(Norvégia zászlaja. Fotó: Wikipédia)

Emilie Enger Mehl igazságügyi miniszter közleménye szerint a lépésre azért van szükség, mert Norvégia elítéli Oroszország Ukrajna elleni illegális háborúját, és szolidaritást vállal az ukránokkal.

A turisták mostantól csak akkor juthatnak be Norvégiába, ha közeli hozzátartozójuk él az országban. Más esetekben nem engedélyezik a beutazást.

Az új szabályozás május 29-én lép életbe.

A lépés várhatóan további feszültséget okoz Norvégia és Oroszország között, amelyek kapcsolatai már régóta feszültek az ukrajnai háború miatt.

A norvég kormány hangsúlyozta, hogy a szankciók célja az orosz kormányzat megcélzása, és nem az orosz lakosság büntetése.

Azonban a beutazási tilalom valószínűleg jelentős hatással lesz az orosz turisták számára népszerű norvég turisztikai ágazatra.

A norvég hatóságok jelezték, hogy készek kivételeket tenni a szabály alól humanitárius alapon, például egyes családok újraegyesítése érdekében - írja a 24.hu. (GG)


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek